Hirdetés

2012. július 7., szombat

Oldószer

Nyugalom, kémiáról egy szó sem lesz. Pedig ha mindenáron valami vegyészkedést akarnék idecsempészni, azzal is kezdhettem volna, hogy hígító. És mind a kettőben van valami, de vegytanhoz, fizikához semmi köze. Lélektanhoz viszont igen.

Ebben a hónapban kezdik forgalmazni Amerikában a „Vin d’Amour” borokat, amelyek alacsonyabb alkoholtartalmúak az átlagosnál (hígabbak?), de nem azért, hogy a borász kétszer annyit áruljon ki a korábbi mennyiségből. Más (marketing) ötlet keresendő a 6 %-os borok mögött.

Nekünk, a világnak ezen a táján keveset mond a név: Dr.Ruth. Mi inkább ismerjük dr.Veres Pált, vagy Lux Elvirát. Dr.Ruth ugyanis az egyik legnépszerűbb amerikai szexológus, aki a nyolcvanas évek elején kezdte a nyilvános „rendelést” éjszakai rádióműsorokkal, aztán a siker láttán televízióban, majd 35 könyvében is folytatta. A most 84 éves Ruth Westheimer enyhén szólva nem egy bombázó, akiről könnyű lenne elhinni, hogy mindent tud a szexről. Viszont valószínűleg nem véletlenül annyira népszerű.

Dr.Ruth, a népszerű szexológus (fotó: thedrinkbusiness.com)
A népszerűséget, mint annyian mások, egyéb területeken is kamatoztatni igyekszik. Illetve, eddigi munkájának tapasztalataival megalapozva egy újfajta „segédeszközt” ajánl a párkapcsolatok javítására. A bort.

A „Szerelem bora” sorozat három tagú: chardonnay, zinfandelés cabernet sauvignon kapható a „Vin d’Amour” márkanév alatt, és a címkén az ismert és népszerű szexológus portréja látható.

Dr.Ruth azt mondja, hogy a megfelelő mennyiségű alkohol felébreszti az ember érzékeit és felkelti a vágyait. 

„Mindig azt mondom a pároknak, nyugodtan igyanak valamit, hogy feloldódjanak, de nehogy túl sok legyen. Mert ha a nő többet iszik, elalszik, ha pedig a férfi, akkor nem sikerül neki a dolog” – állítja több évtizedes tapasztalata alapján.

"Ha a nő többet iszik, elalszik" (fotó: dreamstime.com)
Hát ezért van a Vin d’Amour boroknak mindössze 6 százalékos alkoholtartalma a szokásos 12,5-13 helyett. És a bor fogyasztása még mással is együtt jár: beszélgetéssel, és közben egymás jobb megismerésével, ami indirekt módon ugyancsak a párkapcsolat minőségének javulását eredményezi - árul el egy újabb titkot az idős szakértő. 

„Egy pohár bor után az emberek jobban beszélnek az érzéseikről, reményeikről, álmaikról, de ha megárt az ital, biztos, hogy nem lesznek jobb szeretők” – mondta az újságíróknak.

A szexológus sztár nem idegenkedik attól, hogy a nevét különböző termékeknek kölcsönözze. Lehet kapni például  Ruth fehérneműket, ez a márka is lehet, hogy hasonlóképp jótékony hatást gyakorol a párkapcsolatokra, mint a „szerelem bora”.

De a pattogatott kukoricával nem tudok mit kezdeni. A Dr.Ruth popcorn vajon hol illik bele a képbe?

1 megjegyzés:

  1. Nem rossz ötlet a gyengébb bor. Ruth asszonynak szép tapasztalatai lehetnek az enyhén mámoros állapotról...

    VálaszTörlés